Tribina o volontiranju


4. prosinca (petak) u 18.00 sati (Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”, Čitaonica tiska)

Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatske) u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“, Savjetom za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije i Programom JAKO poziva Vas u petak, 4. prosinca na obilježavanje Međunarodnog dana volontera (5. prosinca).

S početkom u 18.00 sati u čitaonici tiska koprivničke knjižnice kratkim će se predavanjima predstaviti osobe koje su već dugi niz godina uključene u neki oblik volontiranja. Robert Šarec, Vedrana Beg, Andrea Katanović Babić, Sandra Gašparić i Renata Križnjak svojim će izlaganjima nastojati objasniti kako volontiranjem ostvariti dobrobit za sebe i zajednicu, ali i potaknuti druge da svojim nesebičnim radom krenu rješavati probleme te da na taj način i oni postanu super heroji lokalne zajednice.

Cilj ovog događanja je osvijestiti kod naših sugrađana da volontiranje nije samo besplatna radna snaga, nego ono podrazumijeva nešto puno veće i kompleksnije. Kroz predavanja će se obuhvatiti širok spektar tema pa će tako biti riječi o motivaciji volontera, na koji način pretvoriti volontiranje u nešto više od samog osjećaja korisnosti, može li se ono uklopiti u pretrpan poslovni raspored, kome se obratiti kada se odlučite na volontiranje, itd.

Dođite i podržite rad ljudi koji ulažu svoje vrijeme, rad i trud za dobrobit drugih i društva u cjelini.