ZLATNI VOL 2016


 

POZIV ZA PREDLAGANJE NAJBOLJIH VOLONTERA U 2016. GODINI
ORGANIZATORIMA VOLONTIRANJA S PODRUČJA GRADA KOPRIVNICE.

vck1

Volonterski centar Koprivnice, program Udruge Kopriva u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i ove godine
organizira izbor najboljih koprivničkih volontera u prethodnoj godini. Pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže. Kandidati koji su se u 2016. godini iskazali svojim volonterskim angažmanom mogu biti prijavljeni u
sljedeće četiri kategorije:

  • Zlatni vol za starije od 29 godina,
  • Zlatni volek za mlađe od 29 godina i
  • Zlatno krdo za manifestaciju provedenu od strane volontera
  • Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici

Udruga, institucija ili tvrtka može predložiti po jednog kandidata u svakoj kategoriji, a za nominaciju je potrebno priložiti kratak prikaz (do 2000 znakova) njegovih/njezinih prošlogodišnjih dostignuća, kontakt volontera koji se predlaže i njegovu fotografiju. Izbor najboljih će biti u sklopu same svečanosti od strane stručne komisije, dok je za kategoriju ‘Zlatna volonterska knjižica’ potrebno kao dokaz donijeti od strane organizatora volontiranja pravilno ispunjenu volontersku knjižicu (ne nužno izdanu od V-C-K).

Prijave se trebaju dostaviti zaključno s 28. veljače na e-mail adresu volonterski.centar.kc@gmail.com.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 4. ožujka s početkom u 18.00 sati u dvorani Doma mladih.

Svi nominirani kandidati će dobiti personalizirana priznanja, dok će nakon izbora najboljih svako u jednoj kategoriji osvojiti
umjetnički vrijedne nagrade u obliku skulptura koje je volonterski izradio cijenjeni umjetnik Dragutin Ciglar, te vrijedne nagrade sponzora.
Svečanost će upotpuniti glazbeni nastupi polaznika umjetničke škole Fortunata Pintarića pod ravnanjem gospođe Ariane Šandl. Dok je nakon svečanosti osiguran i skromni domjenak.

Od samih početaka Zlatnog vola građani Koprivnice pokazali su kako iznimno cijene altruistične pojedince zbog čega je sam
izbor najboljih uvijek težak.  Iako volontiranje u Republici Hrvatskoj još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, vjerujemo da će se na ovaj način potaknuti građane da svoje vrijeme ulože u volontiranje i na taj način doprinose poboljšaju društvenog aktivizma u našem gradu.

Zlatni vol 2016 – nagrađeni volonteri za 2015. godinu

Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte predsjednika udruge Kopriva, voditelja Volonterskog centra Koprivnice, Ivana Funteka na 098/539-133.

Vaš V-C-K.